Репертоар на Драмски театар од 12 до 18 ноември

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 12.11 до 18.11.2018 ќе имате можност на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави: ден и

Read more

Репертоар на Драмски театар од 29.10 до 04.11.2018

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 29.10 до 04.11.2018 ќе имате можност на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави: ден и

Read more

Театарската претстава „Странци“ на Драмски на „Охридско лето“

Осумнаесеттиот ден на годинешното „Охридско лето“ на програмата е и театарската претстава „Странци“ на Драмскиот театар од Скопје на сцената на Центарот за култура

Read more

„Евридика“ премиерно во Драмски

Синоќа (25 мај) во Драмскиот театар премиерно беше изведена претставата „Евридика“ според Сара Раул, а во режија на Нина Николиќ. Улогите ги толкуваат Маја

Read more

Драмски со нов уметнички директор

Актерот Зоран Љутков е назначен за  уметнички раководител на Драмски театар – Скопје, на местото на Дејан Лилиќ кој минатата недела доби нова функција –

Read more