Репертоар на Драмски театар од 29.10 до 04.11.2018

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 29.10 до 04.11.2018 ќе имате можност на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави:

ден и час: 30.10.2018 (вторник) | 20.00
претстава: КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА
играат: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Гоце Тодоровски, Симон Манасковски, Катерина Шехтанска – Лаковски, Калина Наумовска, Игор Георгиев
автор: Сами Фејд
режија: Иван Манасковски

ден и час: 02.11.2018 (петок) | 20.00
претстава: СТРАНЦИ
играат: Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Предраг Павловски.
автор:
режија: Нела Витошевиќ

ден и час: 03.11.2018 (сабота) | 20.00 – мала сцена
претстава: ЛУДИ ЗА ЉУБОВ
играат: Јана Стојановска/Благица Димитровска, Филип Трајковиќ, Анастас
Тановски, Кристијан Светиев.
автор: Сем Шепард
режија: Деан Дамјановски

 

You May Also Like