Претстави и концерти во месец јануари во Скопје

Театрите во Скопје од средината на месецов ќе ги прикажат првите претстави во 2019 година.

МОБ традиционалниот концерт за празникот Василица ќе го изведе на 12-ти и на 13 јануари. Годинава тој е насловен „Диско треска“ и ќе содржи диско хитови од 1970-тите години во целосно нови симфониски аранжмани.

Првата претстава на репертоарот на МНТ е „Не се клади на Енглези“ на 14 јануари, а во наредните два дена публиката ќе може да ја види претставата „Животот е прекрасен“.

Во Драмски театар првата претстава е закажана за 15 јануари – „Странци“, по која следно на програмата, според објавениот репертоар, е „Крал Иби“ на 23 јануари.

Театарот за деца и младинци на 10 јануари ќе ја изведе претставата „Оливер Твист“, а наредниот ден на 11ти јануари, „Пепелашка“.

Првиот симфониски концерт на Македонската филхармонија во 2019 година е на 24 јануари, со солистот Лусјен Ренодин-Вари и диригентот Петер Феранец.

You May Also Like