Изложба на Касиопеја Наумовска во Галерија 8

Галерија 8 Ви претставува уште еден настан, изложба на Касиопеја Наумовска. Во петок (8 јуни 2011 година), со почеток од 21:00 часот, во Галерија 8, во Безистенот во Старата скопска чаршија.

Касиопеја Наумовска е родена 1986 во Скопје. Завршила факултет за ликовни уметности во Скопје. Има реализирано дваесетина самостојни изложби во земјава и странство. Учествува на многу групни претставувања. Добитник е повеќе награди меѓу кои и Петар Мазев награда за сликарство на ДЛУМ. Последно имавме можност да ја видиме на проектот „Слушни слика, види музика, добиј книга“ – 2011 година.

На изложбата ќе бидат претставени десетина дела.

You May Also Like