IN MEMORIAM: Почина Боро Митриќески

Почина академик Боро Митриќески (10.05.1927, Варош, Прилеп – 24.11.2018, Скопје). Основното образование го завршил во Прилеп, а Уметничка школа завршил во Скопје, 1948/49, каде

Read more

На денешен ден: Се родил Димо Тодоровски

Не денешен ден 12 ноември 1910 година во Солун е роден Димо Тодоровски, академик и професор, вајар од првата генерација вајари кои ја втемелил

Read more