Македонска вечер на филмската ретроспектива за 100 години од крајот на Првата светска војна

На ретроспективата „Времињата се менуваат 1918 – Падот на Австро-Унгарската империја“ организирана од Австрискиот филмски архив по повод одбележувањето на крајот на Првата светска војна

Read more

Oдбележана 100-годишнината од крајот на Првата светска војна во Битола

Дипломатскиот кор во Република Македонија, претставници на Собранието и Владата, градоначалниците на Битола и Новаци, претставници на АРМ, верските заедници и здруженија на граѓани

Read more