Средба со уметникот Рубенс Корубин во Чифте амам

Во Националната галерија на Македонија, во објектот Чифте амам, на 16ти октомври 2019 година (среда) во 10 часот, авторот на изложбата „Ателје, радоста на

Read more

Предавање „Африканскиот колонијализам и воајеризам разликата како спектакл“

Предавање „Африканскиот колонијализам и воајеризам: разликата како спектакл“ на проф. д-р Илина Јакимовска од Институтот за етнологија и антропологија при Природно-математичкиот факултет – УКИМ.

Read more

Предавање на Илија Чашуле за супстратната лексика во македонскиот јазик

Во Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) денеска (вторник, 2 октомври) предавање на тема: „За супстратната лексика во македонскиот јазик“ ќе одржи Илија

Read more

Предавање: “Грчката надворешна политика и македонското име…”

Во организација на Центарот за научни истражувања и промоција на културата „Хаемус“ – Скопје, на 23 мај (четврток), во Музеј на град Скопје, со

Read more

Предавање „Илинденско востание: историографски дилеми и контроверзи“ во Музеј на град Скопје

Во организација на Центарот за научни истражувања и промоција на културата „Хаемус“ – Скопје на ден 18.04.2013 год. (четврток), во Музеј на град Скопје,

Read more