Прошетка низ изложбата на Рубенс Корубин со Кирил Пенушлиски

Прошетка низ изложбата на Рубенс Корубин со Кирил Пенушлиски, во вторник (29 октомври) со почеток во 19 часот, во Чифте амам, во срцето на

Read more

Средба со уметникот Рубенс Корубин во Чифте амам

Во Националната галерија на Македонија, во објектот Чифте амам, на 16ти октомври 2019 година (среда) во 10 часот, авторот на изложбата „Ателје, радоста на

Read more

Изложба „Ателје, радоста на сликањето“ на Рубенс Корубин во Чифте амам

Националната галерија ја најавува изложбата под наслов „Ателје, радоста на сликањето“ од опусот на академскиот сликар Рубенс Корубин во објектот Чифте амам. Изложбата ќе

Read more