Претставен е составот на македонско – грчкиот комитет на експерти

Професорите Далибор Јовановски, Никос Чаусидис, Људмил Спасов, Ана Чупеска-Станишковска, Фахри Рамадани и Кица Колбе, се членовите на Заедничкиот интердисциплинарен комитет на експерти (ЗИКЕ) за

Read more

Предавање: “Грчката надворешна политика и македонското име…”

Во организација на Центарот за научни истражувања и промоција на културата „Хаемус“ – Скопје, на 23 мај (четврток), во Музеј на град Скопје, со

Read more