Манастирот во Матка се подготовува за празникот Голема Богородица

Во недела на 28 август православните христијани го одбележуваат празникот Успение на Пресвета Богородица во народот познат како Голема Богородица. Во манастирот Успение на

Read more

Изложба „Од уметничката ризница на Бигорскиот манастир“ во МАНУ

Изложбата „Од уметничката ризница на Бигорскиот манастир“ денеска (четврток, 8 октомври), на пладне, ќе биде отворена во Ликовниот салон на Македонската академија на науките

Read more