Изложба на уметникот Стефан Хаџи-Николов

На програмата на фестивалот денеска (петок, 19 јули) е и изложбата на уметникот Стефан Хаџи-Николов, зад кој стојат 75 самостојни изложби во Скопје, Охрид,

Read more

“Корени” – изложба на Драган Гулицовски во галеријата “Робевци”

Изложбата “Корени” во галеријата “Робевци” на Драган Гулицовски ќе се отвори вечерва (23 август) со почеток во 20:30 часот. Ликовни остварувања на авторот Драган Гулицовски, кој

Read more

Изложба на икони во Охрид

Денес (петок,23 ноември) во Охрид, во Галеријата на Куќата на Робевци, ќе биде организирана традиционална изложба на икони на современи зографи. Изложбата е во

Read more