Сплитски Хајдук прослави 100 години постоење

На 13-ти февруари 1911 година, официјално е основан фудбалски клуб на иницијатива на  четири сплитски студенти во Прага – Чешка (Фабијан Калитерна, Вјекослав Иванишевиќ,

Read more