Балетскиот спектакл „Клеопатра“ за Денот на жената во МОБ

Балетскиот спектакл „Клеопатра“ грандиозна постановка, разнобојно дело што во многу аспекти ги надминува рамките на класичниот балет, ќе биде изведен на Денот на жената

Read more

Спектаклот „Клеопатра“ на сцената на МОБ

Во Македонската опера и балет денеска (среда, 14 ноември) ќе биде прикажана балетската претстава „Клеопатра“ на кореографот Василиј Медведев. – „Клеопатра“ е грандиозна постановка,

Read more