МСУ стана членка на глобалната мрежа експерти од музејската дејност – CIMAM

Музејот на современата уметност – Скопје стана дел од Меѓународната комисија на музеи и колекции на модерна уметност – CIMAM, во која членуваат директори

Read more

Отворена групната изложба „Panic Room или скок во мислењето“ во МСУ

Денеска, (петок, 2 октомври)  во 12 часот, во Музејот на современата уметност – Скопје се отвори групната изложба „Panic Room или скок во мислењето“.

Read more

Вечерва во МСУ – Скопје одново: Интернационализам, уметност, солидарност…

Вечерва (понеделник, 18 ноември) , во Музејот на современата уметност – Скопје се отвора изложбата „Скопје одново” со почеток во 20 часот, поставката ќе

Read more

Изложба „Конекции во колекциите – италијанско-македонски паралели“

Во Музејот на современата уметност во Скопје денеска ќе биде отворена изложбата насловена „Конекции во колекциите – италијанско-македонски паралели“. Изложбата ќе започне со кусо

Read more

Изложба на Иван Блажев во МСУ

Вечер (петок, 23 ноември, 2012) во 20:00 часот во Музејот на современа уметност ќе биде отворена изложба на Иван Блажев со наслов „Текстура на

Read more

Ретроспективна изложба на Борка Аврамова

Утре (петок, 27 јули) во 11:00  часот во Музејот на современа уметност ќе биде отворена ретроспективна изложба на скулптури на Борка Аврамова (1924-1993). Мотото

Read more