Дали народот научи да препознае кој го лаже?

Траумите кои ги има средната и постарата генерација на граѓани на Македонија од 90тите, се уште во голема мерка се вкоренети во неговата свест.

Read more

Кога на една гарнитура ќе и истече рокот на употреба…

Навистина е забавно кога гледате дека амбасадорите и политичките претставници на големите сили, едноставно, а сепак суптилно, во јавноста ги газат претставниците на актуелната

Read more

Место европеизација, евро скептицизам!

На моменти имам впечаток дека концептот за Обединета Европа, е закочен токму од самата Европа. Не знам инаку како да ги протолкувам добар дел

Read more

Со една радиодифузна такса ве купија!

Не можам, а пред новогодишно да ги пецнам сите оние кои мислеа дека со доаѓање на оваа владејачка структура работите ќе одат на подобро.

Read more

„Возот в снег“

Насловот е инспириран од книгата „Возот в снег“ (хрватски: Vlak u snijegu), роман за деца на хрватскиот писател Мато Ловрак, објавен во 1931 година.

Read more

Народот не сака повеќе да е жртвено јагне

Навистина не можам да го сфатам однесувањето на функционерите и политичарите кога во обид политички да поентираат, го малтретираат народот! Нај актуелно е ова

Read more

Важноста на железницата за Македонија

Навистина не ми е јасно, како можевме како нација да си дозволиме една повеќе од пристојна инфраструктура на Македонските железници да дозволиме да се

Read more

Дали ќе се прифати самоуништување за лажна блескава иднина?

Начинот на кој актуелната власт ги водеше интегративните процеси изминатите пет години, и се уште тера на ист начин, покажуваат дека се екипа за една

Read more

Од регионални лидери, до најголеми лузери

Она што ни го кажуваат странците изминатите неколку денови само ви кажува дека од ден на ден, се повеќе тонеме и пропаѓаме, а некој

Read more

Бубамарата како предвесник на промените

Вчера јавноста можеше да го проследи новото издание на манифестацијата Златна Бубамара на популарноста, по 25ти пат. Оваа манифестација која се гради веќе трета

Read more