Зошто е сè толку скапо на Исланд?

Сè повеќе луѓе одлучуваат да ја посетат земјата на гејзери и вулкани Исланд, но повеќето од нив се враќаат од таму, без скршен денар…

Read more

Необични забрани кои до неодамна важеле на Исланд

Исланд е единствен првенствено поради својата природа, но и поради необичните забрани, кои биле на сила во текот на неговата долга историја и кои

Read more