На денешен ден: Почина Војдан Чернодрински

На денешен ден (8 јануари 1951) во Софија умрел Војдан Поп Георгиев – Чернодрински, македонски патриот, револуционер, писател, театарски режисер, артист и основоположник на

Read more

Започнува 46-тото издание на „Војдан Чернодрински“

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска утре (петок) 10 јуни, со почеток во 19:00 часот во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп

Read more