Поетско читање во чест на Блаже Конески

Поетско читање во чест на Блаже Конески – ЈАЗИКОТ Е НАШАТА ТАТКОВИНА, во организација на Друштвото на писателите на Македонија. Во петок, на дваесетти

Read more

Промовирана книгата „Дур дишам се надевам” од Владимир Мартиновски

Латинската поговорка Sine linqua Latina nulla intelligentia (Без латински јазик нема знаење), која се чини е одамна заборавена, е појдовната идеја за новата книга

Read more

Промоција на стихозбирката „Пеперутка од пепел“

Промоција на „Пеперутка од пепел“ е петта стихозбирка на авторката Сузана В. Спасовска, во вторник (30 октомври) во 19 часот, во МКЦ клуб ресторан.

Read more

Поетска вечер со Владимир Мартиновски во Демир Хисар

Во рамки на културните манифестации во општина Демир Хисар како избран Град на културата за 2018 година, вечерва (26 јули)  во тамошниот Дом на

Read more

Поезија од Владимир Мартиновски објавена во Индија

Во новиот број на водечката индиска електронска книжевна ревија, „Инчентин версис“, на издвоено место, како избор на редакцијата (Editor’s Choice), деновиве беа објавени песни

Read more