Штрајковите се логичен одговор за лошите економски политики

Пред точно четири месеци пишував за тоа дали има инфлација, и дали тоа топче ќе се одмота и ќе тргне во правец кој никој не

Read more

Културата повторно извиси

Поминаа скоро три месеци од предупредувачкиот протест на вработените во областа на културата.  Протестот на кој за прв пат после бог знае колку време се обединија не

Read more

Културните институции денес затворени, трае еднодневниот штрајк

Претседателката на СКРМ, Сања Арсовска заедно со претставници од синдикатите во културните инстиуции денеска кажа дека штрајкот поминал без притисоци… Денеска се откажани осум

Read more

Културните работници со најава за штрајк поради недонесување на нов колективен договор

По неуспешните преговори со Владата за нов колективен договор и прилагодување на платите на вработените во секторот култура, репрезентативниот синдикат во дејноста, излезе со

Read more