Највредните четири животни лекции од родителите кон своите деца

Родителите постојано „им одржуваат лекции“ на своите деца – не се тепај со брат ти, работете напорно, говорете ја вистината, не јадете жолт снег,

Read more

Родителите го пренесуваат стресот на своите деца

Родителите во денешното живеење се под се’поголем стрес поради работата, пари, недостиг на слободно време и се потешко ја контролираат нервозата. Но, нивниот стрес

Read more

Да одгледаме воспитани деца, без насилство

Додека учат да одат и говорат, додека учат како да се хранат и спијат, уште во првите години од својот живот, со помошта на

Read more