Валентина Илијевска со перформанс во Сараево

Македонската уметничка Валентина Илијевска ќе се претстави на 35-от фестивал „Сарајевска зима“ со наслов “Бучава и бес“ 2019 во Сараево во БиХ. Перформасот ќе

Read more

Пијано перформанс „Помалку е повеќе“ на Дуња Иванова

Пијанистката Дуња Иванова, вечерва (12 октомври), во Музејот на Македонија ќе го изведе пијано перформансот „Помалку е повеќе“. Перформансот е дел од манифестацијата „Нов

Read more