Изложба „Големото сино“ на Валентина Илијевска во Чуприја

Изложба „Големото сино“ на уметницата Валентина Илијевска во Чуприја, Србија, кој ќе биде отворена на 25 јули, и ќе трае до 8 август. Фортификација

Read more

Валентина Илијевска со перформанс во Сараево

Македонската уметничка Валентина Илијевска ќе се претстави на 35-от фестивал „Сарајевска зима“ со наслов “Бучава и бес“ 2019 во Сараево во БиХ. Перформасот ќе

Read more

Изложба на младиот уметник Валентина Илијевска во МКЦ

Вечерва, (вторник, 07.02.2012 година) се отвора изложба на младиот уметник Валентина Илијевска, во галеријата на МКЦ со почеток во 20:00 часот. Рецензија на творештвото

Read more