Бриселски разговори за културата

Вчера и денеска (16 и 17 Ноември) во Брисел се одржува голема конференција посветена на иднината на Европскиот проект и улогата на граѓанството во

Read more

Назависните писатели заедно во Чифте амам

Манифестација во организација на Независни писатели на Македонија и редакцијата на списанието “Сараевски тетратки”од Сараево, во соработка со Националната галерија на Македонија. Во рамките

Read more