Предновогодишна програма на Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен

По повод новогодишните празници, Домот на културата „Драги Тозија“ Ресен организира богата програма во која што ќе бидат опфатени следниве настани:

 

Понеделник 26.12.2011
Локација: Дом на Култура „Драги Тозија“
Почеток: 18:00 часот
Отварање на изложбата „Бакрорез – Творештво на една рака“ – Гордана Стојановска

Вторник 27.12.2011
Локација: СОУ „Цар Самоил“ – Ресен
Почеток: 12:30 часот
Промоција на книгата „Завештание Вељаново“ – Добре Тодоровски

Петок 30.12.2011
Локација: Градски плоштад
Почеток: 10:30 часот
Предновогодишен хепенинг
-Културна програма од училиштата во Ресен
-Класична музика, авторски песни од Високата музичка школа- Скопје, виолинист Пламенка Трајковска
-Детски театар – „Дедо Мраз и Фиферона“ – режија Весна Гаврил

Сабота 31.12.2011
Локација: Градски плоштад
Почеток: 22:00 часот
Новогодишен хепенинг со групата „Андромеди“

You May Also Like