Промоција на романот „Завештание Велјаново“ на Добре Тодоровски во Ресен

Авторот Добре Велјановски вчера во СОУ „Цар Самоил“- Ресен одржа промоција на неговиот најнов роман „Завештение Велјаново“.

Романот беше промовиран од страна на Панде Манојлов пред учениците на ресенската гимназија. Манојлов истакна дека овој роман на Тодоровски не е прв и дека неговите дела се лесни и читливи, а се поврзани во актуелни содржини и настани.

Александар Ивановски

You May Also Like