Проекција на краткометражниот филм „И(с)згубени“

Денес (вторник, 28 мај) во Џебното кино во МКЦ – Скопје ќе се одржи проекција на краткометражниот филм „И(с)згубени“ Вечерва (вторник, 28.05.2019) со почеток

Read more

Специјална проекција на македонскиот филм „Копање“

Долгометражниот игран филм „Копање“ на Мартин Иванов и Ивица Димитријевиќ денеска (четврток, 4 септември)ќе има специјална проекција во кино „Фросина“ во 18 часот во

Read more

Филмски проекции во четири македонски села

„Кино под звездите“ е насловен проектот на Центарот за креативни индустрии „Небо“ кој од денеска до 6 октомври во рамки на „Нов културен бран

Read more