Недела на македонскиот филм во Софија

Од 21 до 27 јануари во Софија, Бугарија ќе се одржи „Недела на македонскиот филм“. Ќе бидат прикажани филмовите „Gypsy Magic“ на Столе Попов,

Read more

Специјална проекција на македонскиот филм „Копање“

Долгометражниот игран филм „Копање“ на Мартин Иванов и Ивица Димитријевиќ денеска (четврток, 4 септември)ќе има специјална проекција во кино „Фросина“ во 18 часот во

Read more