Учениците од средното училиште „Лазар Личеноски“ организираат изложба инспирирана од пандемијата

Учениците од ДСУЛУД ,,Лазар Личеновски” – Скопје организираат интерактивна изложба, инспирирана од последиците на пандемијата. Таа ќе биде отворена за посетителите од 26 февруари во

Read more

Статуа на Лазар Личеноски во дворот на средно уметничко

Бронзена статуа на Лазар Личеноски висока два метра денеска во присуство на премиерот Никола Груевски и министерот за образование и наука Панче Кралев, беше

Read more