Претфестивалски „Полски пикник“ на Македокс во МСУ

На деветтото издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ програмата „Земја во фокус“ ќе биде посветена на полската документаристика. Токму затоа, заедно со

Read more

Предавање „Рефлексивен музеј“ со Кејт Фаул во МСУ

На 30.07.2018 (понеделник) во Музејот на современата уметност – Скопје, со почеток во 20.00 часот предавање насловено „Рефлексивен музеј“ ќе одржи Кејт Фаул (Kate

Read more