Изложба „Главните пунктови на македонската ликовна уметност во 70-те и 80-те години“ во МСУ

Од денес (вторник 20 април), во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена за посетители, изложбата со наслов „Главните пунктови на македонската

Read more

Отворена изложбата на фотографии „Таму“ од Милчо Манчевски

Вчеравечер, во МСУ беше отворена изложба фотографии „Таму“ од Милчо Манчевски и наедно беше промовирана книга фотографии под ист наслов, на издавачката куќа „Антолог“.

Read more

Рекордна посетеност на изложбата на Хенри Мур во Скопје

Изложбата „Хенри Мур графичарот“ во салонот Скопје во Музејот на современата уметност, од отворањето на 18 април до 29 мај 2013  ја посетија 11

Read more