„Туја“ на Ермис Лафазановски национален претставник за „Балканика“

Книгата „Туја“ од реномираниот македонски писател Ермис Лафазановски ќе биде националниот претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика 2018“. На конкурсот, до организаторот, издавачката куќа

Read more

Македонската литература ќе се преведува на повеќе странски јазици

Дела од академик Луан Старова, Ермис Лафазановски и Саво Костадиновски се првите дела што ќе се преведат во рамки на Конкурсот за финансирање преводи

Read more