Филмови на Ристески, Манчевски и Драгојевиќ за почеток на 2023 во Кинотека на Македонија

СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА, КАЈМАК и ОД РАЈОТ се трите наслови со кои Кинотека на Македонија ја започнува филмската програма во 2023 година. КАЈМАК

Read more

Три тематски изложби во Кинотека

Од денеска (2 ноември) па се до 06.11.2020 година, во просториите на Кинотеката ќе бидат изложени следните три изложби:           1. „Довидување Скопје-довидување граду наш

Read more

Ревија на модерен словачки филм во Кинотека

Ревијата на словачкиот филм се одржува по повод 20-години од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу Македонија и Словачка … Со проекција на краткиот студентски

Read more

„Мачорот во чизми“ за новото кино утро во Кинотека

Вториот дел од циклусот насловен 200 години волшебен свет на браќата Грим започнува да се прикажува во Кинотеката на Македонија од денеска (11 мај,

Read more

Анимираниот филм „Жика жабарот“ во Кинотека

Денеска (сабота, 13 април) во рамките на Циклусот дански филмови, вечер во 20:00 часот се прикажува анимираниот филм „Жика жабарот“. ЖИКА ЖАБАРОТ (Orla Frøsnapper)

Read more

Викендов проекција на документарци во Кинотека на Македонија

Во рамките на циклусот документарци и играни филмови, на 14 јануари 2012 година (сабота), во 20:00 часот во просториите на Кинотека на Македонија, а

Read more