Анимираниот филм „Жика жабарот“ во Кинотека

Денеска (сабота, 13 април) во рамките на Циклусот дански филмови, вечер во 20:00 часот се прикажува анимираниот филм „Жика жабарот“.

ЖИКА ЖАБАРОТ (Orla Frøsnapper)

анимиран филм, Данска

2011, 78 мин., колор, Блу Реј

режија: Питер Дуд (Peter Dodd)

сценарио: Сорен Даниелсен, Питер Дуд, според роман на Оле Лунд Кјеркегорд (Søren Danielsen, Peter Dodd, Ole Lund Kirkegaard)

гласови на: Николај Лид Кус, Туре Линдхарт, Николај Коперникус, Катрине Фалкенберг (Nikolaj Lie Kaas, Thure Lindhardt, Nikolaj Kopernikus, Katrine Falkenberg)

Сè што посакува за ова лето Виктор е да се дружи со другарчињата и својот пес во куќичката на дрво. Но, тој постојано доаѓа во судир со локалниот насилник Фреди, кој ги тормози и Виктор и сите деца во соседството. Виктор се обидува да смисли начин како да му се одмазди на Фреди и кога во градот ќе дојде циркус, тој сфаќа дека има одлична можност: и да настапува пред сите со својот пес, и еднаш за секогаш да го избрка Фреди од градот. ФРЕДИ е дел од трилогија филмови за деца снимени по романите на Оле Лунд Кјеркегор.

You May Also Like