Изложбата на „Иван Велков, 90 години од раѓање“ продолжена до 26 април

„По месец и половина од отворањето на излобата со наслов „Иван Велков, 90 години од раѓање“ во Чифте амам, на наше големо задоволство не

Read more

Дополнителни 6 дена платен одмор за непушачи

Компанија во Јапонија решила да им даде на своите вработени кои се непушачи дополнителни 6 дена платен одмор. Компанијата смета дека на овој начин

Read more

Благој Нацоски на турнеја низ Јапонија

Најпознатиот македонски тенор Благој Нацоски се наоѓа на двонеделна турнеја во Јапонија, каде синоќа (10 март, 2013) дебитираше во улогата на Неморино во операта

Read more

Скопје солидарно за Јапонија

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, на наредната седница ќе му предложи на Советот на Град Скопје да усвои одлука за испраќање парична помош

Read more

Генијална реклама за новиот Subaru Forester

Рекламите за автомобили од секогаш се труделе со креативност да привлечат нови купувачи. Канадската идеја за промовирање на најновиот модел на јапонскиот  Subaru Forester,

Read more