„Ругање со Христос“ со награда на Монтреал Ворлд Филм Фестивал

Филмот „Ругање со Христос“, кој деновиве е во центарот на вниманието на македонската јавност поради реакциите од страна на Министерството на култура и Агенцијата за

Read more

Правото на избор – мотивација за читање

Изминатиот месец, беа изнесени изводите на Канадската национална кампања за читање (National Reading Campaign – NRC), кои ги потврдуваат многубројните предности на читањето –

Read more

Генијална реклама за новиот Subaru Forester

Рекламите за автомобили од секогаш се труделе со креативност да привлечат нови купувачи. Канадската идеја за промовирање на најновиот модел на јапонскиот  Subaru Forester,

Read more