„Ѓердан“ од Русиново најдобра фолклорна група на „Илинденски денови“

Фолклорната група „Ѓердан“ од беровско Русиново е прогласена за најуспешна група која презентирала најуспешна традиционална музика и игра на фестивалот на народни песни и

Read more

Денес завршува годинешното издание на фестивалот „Илинденски денови“

Со настап на атрактивната фолклорна група од шпанскиот град Лорка, како и со избрана автентична програма на уметници од Севрен Кипар, Полска, Јапонија и

Read more

Вечер на староградска музика „Илинденски денови“

Фестивалот на народни песни и игри „Илинденски денови“ продолжува со вечерва (31 јули)  на староградска музика и игра. Во старата битолска чаршија ќе настапат

Read more

Вечер на интернационална музика и игра на „Илинденски денови“

Фестивалот на народни песни и игри „Илинденски денови“ во Битола вечерва (понеденик, 30 јули)  продолжува со програма на интернационална музика и игра која ќе

Read more

Стартуваше фестивалот „Илинденски денови“ во Битола

Фолклорни ансамбли од Јапонија, Шпанија, Полска, Хрватска, Србија и од Македонија, синоќа (28 јули) во Битола, со песни и игри го одбележаа почетокот на

Read more

Почнува фестивалот „Илинденски денови“ во Битола

Со фолклорно дефиле по Широк Сокак и со традиционалното оро „Комитско“ во изведба на КУД „Илинден“-Битола, вечерва (28 јули, сабота) почнува 48. издание на

Read more

Започнуваат „Илинденските денови“ во Битола

Денеска (петок,27 јули) започнува 42-рото издание на Републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ Битола. На фестивалот организиран од Центарот за култура

Read more

Затворање на Илинденски денови во Битола

Во амфитеатарот Хераклеа со почеток во 20:00 часот ќе се одржи интернационална вечер на која ќе се претстават: Мексико со Балет фолклорико ,,Оризаба”, Турција

Read more