Русалиите по деветти пат во чест на традицијата и фолклорот

Деветтата средба на русалиски групи од регионот се одржа синоќа во селото Секирник во општина Босилово. Настапија КУД „Русалии„ од Секирник, Русалиските фолклорни групи

Read more

„Ѓердан“ од Русиново најдобра фолклорна група на „Илинденски денови“

Фолклорната група „Ѓердан“ од беровско Русиново е прогласена за најуспешна група која презентирала најуспешна традиционална музика и игра на фестивалот на народни песни и

Read more