„Ѓердан“ од Русиново најдобра фолклорна група на „Илинденски денови“

Фолклорната група „Ѓердан“ од беровско Русиново е прогласена за најуспешна група која презентирала најуспешна традиционална музика и игра на фестивалот на народни песни и

Read more