Денес завршува годинешното издание на фестивалот „Илинденски денови“

Со настап на атрактивната фолклорна група од шпанскиот град Лорка, како и со избрана автентична програма на уметници од Севрен Кипар, Полска, Јапонија и

Read more

Горан Бреговиќ го проследија 3000 гледачи на Хераклеа

Во рамките на Битолското културно лето БИТ ФЕСТ, викендов во амфитеатарот на античкиот локалитет Хераклеја во Битола, во исклучителна атмосфера исполнета со над 3000

Read more