Репертоар на Драмски театар Скопје 18.02-24.02.2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 18.2. до 24.2.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави: ден и час: 19.2.2019 (вторник) |

Read more

Репертоар на Драмски театар 11-17.02.2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 11.2. до 17.2.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави: ден и час: 12.2.2019 (вторник) |

Read more

Репертоар на Драмски театар 04 – 10.02.2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 4.2. до 10.2.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави: ден и час: 5.2.2019 (вторник) |

Read more

Репертоар на Дрaмски театар 28.01 – 03.02 2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 28.1 до 3.2.2019, ќе имате можност да ги погледнете следните претстави: ден и час: 30.1.2019 (среда) |

Read more

Репертоар на Драмски театар 21.01-27.01.2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 21.1 до 27.1.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави: ден и час: 23.1.2019 (среда) |

Read more

Драмски му оддаде почит на Горан Стефановски со бурен аплауз

Со петминутен аплауз заврши комеморацијата во Драмскиот театар во чест на македонски драмски писател Горан Стефановски на која присуствуваа негови колеги, претставници на семејството

Read more

Kомеморација за Горан Стефановски во Драмски

НУ Драмски театар Скопје, денес 10.12.2018 година, во 12:00 часот ќе одржи комеморација за Горан Стефановски. Покрај ансамблот на НУ Драмски театар Скопје, обраќање

Read more

Комеморација за актерот Мите Грозданов во Драмски

Драмски театар-Скопје денеска (вторник, 27 ноември) од 10 часот ќе одржи комеморативна седница за актерот Мите Грозданов, кому овој театар му беше матична сцена

Read more

IN MEMORIAM: Почина Мите Грозданов

Почина Мите Грозданов (14 декември 1943 во Струмица – 25 Ноември 2018 Скопје) македонски театарски, филмски и телевизиски глумец. Веднаш по дипломирањето на Театарската

Read more

Репертоар на Драмски театар од 19 до 25 ноември

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 19.11 до 25.11.2018 ќе имате можност на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави: ден и

Read more