Неделен репертоар на Драмски театар 28.10 – 3.11.2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 28.10.2019 до 3.11.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави:

ден и час: 29.10.2019 (вторник) | 20.00
претстава: ЛУДИ ЗА ЉУБОВ – РАСПРОДАДЕНА

играат: Јана Стојановска/Благица Димитровска, Филип Трајковиќ, Анастас
Тановски, Кристијан Светиев.
автор: Сем Шепард
режија: Деан Дамјановски
видео: https://www.youtube.com/watch?v=sytLO9PMx18&t=

ден и час: 30.10.2019 (среда) | 20.00
претстава: ЧУДЕСНА ТЕРАПИЈА – РАСПРОДАДЕНА

играат: Соња Стамболџиоска, Маја Вељковиќ Пановска, Предраг Павловски
автор: Даниел Глатауер
режија: Димче Николовски
видео: https://www.youtube.com/watch?v=OWvVilVXC6w

ден и час: 31.10.2019 (четврток) | 20.00
претстава: СТРАНЦИ – РАСПРОДАДЕНА

играат: Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Предраг Павловски.
автор:
режија: Нела Витошевиќ
видео: https://www.youtube.com/watch?v=Mpjhl57Eibo

ден и час: 2.11.2016 (сабота) | 12.30
претстава: СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

играат: Александра Павлова, Таци Илиева – Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ
автор: Александра Бошковска
режија: Димче Николовски

ден и час: 2.11.2019 (сабота) | 20.00
претстава: ЧУДЕСНА ТЕРАПИЈА

играат: Соња Стамболџиоска, Маја Вељковиќ Пановска, Предраг Павловски
автор: Даниел Глатауер
режија: Димче Николовски
видео: https://www.youtube.com/watch?v=OWvVilVXC6w

You May Also Like