Неделен репертоар на Драмски театар 14-20 октомври 2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 14.10.2019 до 20.10.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави:

ден и час: 15.10.2018 (вторник) | 20.00
претстава: СТРАНЦИ – РАСПРОДАДЕНА
играат: Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Предраг Павловски.
автор:
режија: Нела Витошевиќ
видео: https://www.youtube.com/watch?v=Mpjhl57Eibo

ден и час: 17.10.2019 (четврток) | 20.00
претстава: КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА
играат: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Гоце Тодоровски, Симон Манасковски, Катерина Шехтанска – Лаковски, Калина Наумовска, Игор Георгиев
автор: Сами Фејд
режија: Иван Манасковски
видео: https://www.youtube.com/watch?v=IByVRby5ElQ

ден и час: 18.10.2019 (петок) | 20.00
претстава: НЕСООДВЕТНО ЗА НА РАБОТА
играат: Зоран Љутков, Ирена Ристиќ, Сања Арсовска, Игор Ангелов, Дамјан Цветановски, Стефан Вујисиќ
автор: Луси Кирквуд
режија: Доналд В. Мофет

 

You May Also Like