Репертоар на Драмски театар 25-31.20.2021

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 25.10.2021 до 31.10.2021 ќе можете да ги проследите следните претстави :

ден и час: 26.10.2021 (вторник) | 20:00

претстава: ЧУДЕСНА ТЕРАПИЈА

играат: Соња Стамболџиоска, Мава Вељковиќ – Пановска, Предраг Павловиќ
автор: Даниел Глатауер
режија: Димче Николовски

ден и час: 27.10.2021 (среда) | 20:00

претстава: КАРМЕН (на мала сцена)

играат: Биљана Драгиќевиќ – Пројковска
автор: Мигел Делибес
режија: Дејан Пројковски

ден и час: 28.10.2021 (четврток) | 20:00

претстава: МОЈОТ МАЖ

играат: Игор Ангелов, Сања Арсовска, Сара Климоска, Исмет Шабановиќ, Наталија Теодосиевска, Филип Трајковиќ, Емилија Мицевска, Трајанка Илиева – Велиќ
автор: Румена Бужаровска
режија: Нела Витошевиќ

ден и час: 29.10.2021 (петок) | 20:00

претстава: МОЈОТ МАЖ

играат: Игор Ангелов, Сања Арсовска, Сара Климоска, Исмет Шабановиќ, Наталија Теодосиевска, Филип Трајковиќ, Емилија Мицевска, Трајанка Илиева – Велиќ
автор: Румена Бужаровска
режија: Нела Витошевиќ

ден и час: 30.10.2021 (сабота) | 20:00

претстава: МОЈОТ МАЖ

играат: Игор Ангелов, Сања Арсовска, Сара Климоска, Исмет Шабановиќ, Наталија Теодосиевска, Филип Трајковиќ, Емилија Мицевска, Трајанка Илиева – Велиќ
автор: Румена Бужаровска
режија: Нела Витошевиќ

You May Also Like