Неделен репертоар на Драмски театар 21 – 27 октомври 2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 21.10.2019 до 27.10.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави:

ден и час: 22.10.2019 (вторник) | 20.00
претстава: КРАЛ ИБИ
играат: Игор Ангелов, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Софија Куновска, Предраг Павловски, Јана Стојановска, Долорес Поповиќ, Катерина Шехтанска Лаковски, Маја Вељковиќ Пановска, Емилија Мицевска, Тамара Ристовска и Игор Георгиев.
автор: Алфред Жари
режија: Васил Христов
видео: https://www.youtube.com/watch?v=BgiublABqa8

ден и час: 24.10.2019 (четврток) | 20.00
претстава: ФЕСТЕН – РАСПРОДАДЕНА
играат: Александар Степанулески, Дејан Лилиќ, Соња Стамболџиоска, Диме Илиев,
Лилјана Велјанова, Емилија Мицевска, Дениз Абдула, Димитрија Доксевски, Лазе Манасковски, Ѓорги Тодоровски, Предраг Павловски, Златко Митрески,Тамара Ристоска, Анастасија Аневска
автор: Дејвид Елдриџ
режија: Зоја Бузалковска
видео: https://www.youtube.com/watch?v=4d09vxOj7vo&t=

ден и час: 25.10.2019 (петок) | 20.00
претстава: НЕСООДВЕТНО ЗА НА РАБОТА
играат: Зоран Љутков, Ирена Ристиќ, Сања Арсовска, Игор Ангелов, Дамјан Цветановски, Стефан Вујисиќ
автор: Луси Кирквуд
режија: Доналд В. Мофет

ден и час: 26.10.2019 (сабота) | 20.00
претстава: ЧУДЕСНА ТЕРАПИЈА – РАСПРОДАДЕНА
играат: Соња Стамболџиоска, Маја Вељковиќ Пановска, Предраг Павловски
автор: Даниел Глатауер
режија: Димче Николовски
видео: https://www.youtube.com/watch?v=OWvVilVXC6w

You May Also Like