На денешен ден: Роден е Симон Шемов

На денешен ден (1 декември 1941) ,роден е Симон Шемов, во Кавадарци, денешна Република Македонија. Дипломирал на Факултетот за ликовни уметности вo Белград (Србија),

Read more