Македонскиот јазик одекна во Тирана – Свечено отворање на лекторат по македонски јазик, литература и култура во Албанија

Македонскиот јазик денес (18 јануари 2024) одекна од срцето на Тирана. На Факултетот за странски јазици при Универзитетот во Тирана повторно беше отворен Лекторатот

Read more

Македонскиот јазик ќе се изучува на Универзитетот во Тирана

Во рамки на соработката меѓу Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје и Факултетот за странски

Read more

Македонскиот весник „ИЛИНДЕН“ од Албанија достапен на Grid.mk

Македонски весник ИЛИНДЕН стана дел од најголемата платформа за вести Grid.mk. Сега Македонскиот весникот ИЛИНДЕН ќе биде уште поблиску до читателите. ИЛИНДЕН стана прв

Read more

Презентација „Кој се плаши од големата, лоша криза?“

Во Галерија 7, на 5 април, 2011 година, во 20:00 часот, ќе се одржи проекција на кратки филмови произлезени од работилницата „Кој се плаши

Read more