Очигледно само кај нас, пописот е трка!

Еве, и тоа шоу заврши. И како и секогаш, неславно а скандалозно. Обичниот народ е збунет, политичките партии поларизирани, етнички поделени, верски разделени, и

Read more

Македонија дали ќе ја биде, од нас зависи

Се уште не можам да се соземам од тоа што МАКЕДОНИЈА синоќа го направи среде Италија. Длабоко во себе верував, се надевав, очигледно желбата

Read more

Власта која ги истроши сите џокери, прашање е кога ќе тресне од земја!

Навистина е смешно кога една гарнитура на власт, кога ќе направи нешто што е повеќе од очигледно дека е злоупотреба, дури и доколку законот

Read more

Македонецот има сопствени битки, доволно ни беа туѓи!

Многумина се шокирани и изненадени од актуелните состојби и воени дејствија во Украина, не сфаќајќи дека тоа е секојдневие веќе со години во една

Read more

За културата, за платите, за синдикатите…

Каква е културата, такво е и општеството. Доколку културата е на високо ниво, и самото општество има високи стандарди и критериуми во останатите сфери

Read more

Бугарија мора да покаже и разум и разбирање, Македонија доволно правеше отстапки!

Гледам дека новите Влади и на Македонија и на Бугарија се посветени на меѓусебните преговори, поврзани со нашата интеграција, и отпочнувањето на процесот на

Read more

За интелектуалците, за кичмата, за образот…

Долго време верував дека имаме дисфункционална држава затоа што во голема мерка политиката ги игнорира учените, интелектуалците, професорите, талентираните. Сметав дека не доволно пари

Read more

Како да се излезе од ќорсокакот со Бугарија, без да се обезличиме?

Изминатите неколку години се навистина години на искушение за секој Македонец. Она што ни се случува за да опстоиме и како народ, а и

Read more

Три години од велепредавството

На денешен ден, пред точно три години, актуелната власт составена од СДСМ, ДУИ, еден куп сателит политички субјекти, сите партии на македонските Албанци, и

Read more

Одговорност

Одговорноста е нешто што во современиот свет е реалност, а кај нас мисловна именка. Не знам како многумина планираат да ја градат и развиваат

Read more