Одново тензии на Западниот Балкан

(БТА – Софија) „Денот по утрото се познава“. Ништо толку добро не ја негираше оваа позната мудрост како изминатава 2018 година на Западниот Балкан.

Read more

Владислав Бајац: Се гордеам со Балканот

Владислав Бајац е писател, преведувач, новинар и издавач, основач на издавачката куќа „Геопоетика“ од Белград. Тој е добитник на книжевната награда „Прозарт“  на првиот

Read more