Европски денови на културното наследство

Европски денови на културното наследство 22 – 28 септември 2022 година. „Одржливо наследство“ е темата на Европските денови на културно наследство 2022. Со тоа

Read more

Како до Европа, преку Бугарија?

Секој оној кој мислеше дека со решавањето на спорот со Грција, дека се е завршено и дека Европа не чека со раширени раце, тешко

Read more

На Европа летово ѝ се закануваат топлотни бранови и бури

На поголемиот дел од Европа ова лето му се закануваат опасни топлотни бранови, додека Југоисточна Европа и Балканот ги очекуваат силни бури, објави метеоролошкиот

Read more