Репертоар на Драмски театар 13-19.02.2023

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 13.2.2023 до 19.2.2023 година, ќе можете да ги погледнете следните претстави:

ден и час: 15.2.2023 (среда) | 20:00 часот
претстава: ВЕРНИСАЖ (мала сцена)

Играат: Гордана Ендровска, Роберт Вељановски, Предраг Павловски

автор: Ватслав Хавел
режија: Теа Беговска

____________________________________

ден и час: 16.2.2023 (четврток) | 20:00 часот
претстава: ТАКА ЗБОРУВАШЕ ГЕРТРУДА

Играат: Соња Стамболџиоска, Григор Јовановски, Стефан Вујисиќ, Дамјан Цветановски, Александар Степанулески, Ана Димитрова, Анастас Тановски, Рубенс Муратовски, Трајанка Илиева Вељиќ, Емилија Мицевска Трајковиќ

автор: Миа Николовска
режија: Ангелчо Илиевски

_______________________________________

ден и час: 17.2.2023 (петок) | 20:00 часот
претстава: КАРМЕН (мала сцена)

Играат: Биљана Драгиќевиќ – Пројковска

автор: Мигел Делибес
режија: Дејан Пројковски

________________________________________

ден и час: 18.2.2023 (сабота) | 20:00 часот
претстава: MY NAME IS GORAN STEFANOVSKI

Играат: Биљана Драгиќевиќ – Пројковска, Јелена Жугиќ, Софија Куновска, Соња Стамболџиоска, Ана Димитрова, Мето Јовановски, Драган Спасов, Игор Ангелов, Златко Митрески, Стефан Вујисиќ, Дамјан Цветановски, Саша Димитриевска

автор: Горан Стефановски

режија: Бранислав Миќуновиќ

You May Also Like